Kölcse Helyi Választási Bizottsága 25/2024,(V. 06.) HVB. számú Határozata

Kölcse Helyi Választási Bizottsága 25/2024,(V. 06.) HVB. számú Határozata

Választási információk

Választási információk A Kölcsei Helyi Választási Iroda Vezetőjének 1/2024. (IV. 04.) számú közleménye

Önkormányzati rendeletek

Elérhetőek az Önkormányzati Rendeleteink a Nemzeti Jogszabálytárból. 
dr. Kormány Csaba
jegyző

Ügyfélszolgálat

Kölcsei Közös Önkormányzati Hivatal felhívásaTisztelt Ügyfeleink!Az elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel kérjük, hogy csak a legszükségesebb, halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen a hivatal munkatársait! Lehetőleg telefonon vagy elektronikusan vegyék fel a kapcsolatot, kérjenek információt.Telefon: + 36 44-435-619  Hivatali e-mail: hivatal [at] kolcse [dot] hu   Megértésüket köszönjük!    

Önkormányzati ügyintézési portál

Tisztelt Érdeklődők!
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 1.§ 17.b) pontja alapján önkormányzatunk is köteles biztosítani a törvényben leírt elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Ennek az ASP rendszer keretében biztosítunk a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalon. A honlapra ügyfélkapuval, vagy e-személyivel (kártyaolvasó szükséges!) lehet bejelentkezni, majd ügyet indítani, ügy állását ellenőrizni, valamint helyi adó egyenlegét lekérdezni.Cégek esetében képviselői, illetve meghatalmozotti irat benyújtása szükséges az önkormányzatunkhoz. 

Adó számlaszámok

 

Általános információk

Kölcse Magyarország legkeletibb csücskében, Fehérgyarmattól 20-km-re keletre, nem messze a tiszabecsi ukrán-magyar határátkelőhelyhez megtalálható helység. A Túr folyó és mellékága, az Eszteró által körülvett szigetre épült, a XII-XIII. században már írásos emlékek említik. A Győrtelek-Tiszabecs közti 491. sz. főútvonalon közelíthető meg, vasútvonala nincs. Mindig is meghatározó település volt a térségben, a középkorban a Munkácsra vezető kereskedelmi útvonal
vámszedőhelye. A Kölcsey család uradalmi központja lett az 1700-1800-as években. Jelentőségét a későbbiekben is megtartotta, főszolgabíróság, körjegyzőség működött itt, majd nagyközségi közös tanács székhelytelepülése. Lakosaira jellemző a mezőgazdasági termelés, emellett pedig a volt szövetkezet melléküzemágain kialakult ipari üzemek adnak munkát nekik. Igen sokan ingáznak a körzetközpontnak számító Fehérgyarmatra.

TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00005 BÖLCSŐDEÉPÍTÉS KÖLCSÉN

Kölcse Magyarország legkeletibb csücskében, a magyar-ukrán határtól 10 km-re, szatmáritájegységében az Erdőháton található Fehérgyarmattól 18 km-re, az Öreg- Túr ölelésében, azErdőháton fekszik. Közúton elérhető a 491-es főúton. Szatmári Tiszahát területén helyezkedik el,területe 2225 ha. Belterülete 186 ha t, külterülete 2039 ha ölel fel. A településen jelentős az átmenőforgalom a község infrastruktúrája magas színvonalú. Teljesnek tekinthető a víz-, csatorna- és földgáz

Tartalom átvétel